Welkom!
Welkom!
Mijn naam is Wytze Niezen en dit is mijn blog over ICT en Onderwijs. Ik werk sinds 2006 in het basisonderwijs. In datzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de Ipabo te Alkmaar. Mijn interesse voor ICT en onderwijs is in de jaren op de Pabo ontstaan.
ICT heeft de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Met deze blog probeer ik de ontwikkelingen op ICT gebied voor mijzelf bij te houden. Bloggen werkt rustgevend, het zet mijn gedachten weer op een rij.
Momenteel werk ik in Singapore op de Hollandse School Limited. Een ontzettend insiperende omgeving, ook vanwege de hoeveelheid aan internationale scholen die ik kan bezoeken.
vrijdag 20 januari 2012
Draadloos netwerk werkt
Na enige voorbereiding en hobbels op de weg hebben we een werkend draadloos netwerk. Het werkt goed en doet wat het moet doen. Deze blogpost wordt dan ook verstuurd vanaf mijn ipad vanaf, jawel, het draadloze netwerk! Ook de kinderen zijn onder de indruk van de snelheid van het netwerk. Hopelijk is het gast-wifi ook snel gereed zodat kinderen, zonder inlog en codes, gebruik kunnen maken van internet en alles wat daarbij hoort.
Voor mij breekt nu een fase aan waarin ik steeds concreter oplossingen moet gaan bedenken, erg leuk! De ipads zijn besteld, de hoesjes ook. Maar hoe ga ik bestanden delen? Hoe kan ik zoveel mogelijk mijn huidige onderwijs 'in' de ipad krijgen en ,belangrijkst, hoe wordt mijn huidige pedagogisch didactisch handelen verbeterd met ipads in de klas. Uiteraard maak je een visie op onderwijs, maar nu de ipads er daadwerkelijk komen moet er praktische invulling aan gegeven worden. Gelukkig zijn er op internet al een aantal bronnen beschikbaar die me daarbij helpen. Zo lijkt het me handig om documenten snel te kunnen delen en per kind feedback te kunnen krijgen. Mogelijke manieren; googledocs, itunesU, een aantal file sharing apps, enz. Tevens merk je dat uitgeverijen, maar vooral 'third parties' steeds beter inspelen op deze verandering in het onderwijs.
In de klas ben ik gestart met het maken van afspraken wat betreft apparaten die ze van thuis meenemen (byod). Wat me opviel was het inlevingsvermogen was de mediawijze antwoorden van de kinderen. Niet dat ze alles direct goed doen, maar we hebben toch een mooi protocol opgesteld waar veel (soms wat terughoudende) collega's direct mee instemde.
Met 1 ipad kan je mooi experimenteren. Zo kan ik vanaf mijn ipad het digibord besturen. Ik sta tegenwoordig dus achterin de klas. Vanuit de koffiekamer een liedje aanzetten op youtube zorgt ook voor leuke reacties bij de kinderen. Ook werken kinderen op de ipad. De stappen die ze doen om een som op te lossen zijn meteen zichtbaar op het bord.
Het wordt een spannende tijd waarin we veel gaan experimenteren en uitproberen. Uiteindelijk geven de we ipads een vaste plek in ons onderwijs en gaan ook collega's aan de slag met de ipads.
Wie komt er kijken? Helpen mag natuurlijk ook!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoe bevalt je draadloze netwerk? Nog geen (onoverkomelijke) praktische problemen tegengekomen?
BeantwoordenVerwijderenIk heb er vorige week met onze adjunct over gesproken, IK WIL OOK!!!
Mag ik een keertje komen kijken?
Groetjes!
Marijke Rademaker
tuurlijk, iederee mag komen kijken. Dat is ook een beetje de bedoeling. Nog even wachten tot de ipads er zijn...
VerwijderenWytze,
BeantwoordenVerwijderenFijn te vernemen dat het goed werkt!
Leuk.
Mvg,
Fred van Wieringen
Hallo Wytze,
BeantwoordenVerwijderenOok ik wil ons team / school enthousiat maken voor het werken met de iPad.
Ik heb zelf een ipad1 en wil daarmee mijn digibord besturen.
Maar wat moet ik hiervoor ondernemen zodat ik er draadloos mee kan werken?
Ik lees zoveel verschillende opties maar wat is de meest eenvoudige?
Gr. Carla
Poe, dat is een kleine vraag met een groot antwoord. Het start allemaal met visie, wat wil je? Als het alleen om jouw ipad gaat kan je snel klaar zijn, simpel routertje ophangen. Gaat het om schoolbreed inzetten van draadloze apparaten, dan stel ik voor dat je een keer langskomt om er wat meer over te kunnen praten wat je dan precies wil.
VerwijderenIk hoor het wel!
Groet,
Wytze