Welkom!

Welkom!
Mijn naam is Wytze Niezen en dit is mijn blog over ICT en Onderwijs. Ik werk sinds 2006 in het basisonderwijs. In datzelfde jaar ben ik afgestudeerd aan de Ipabo te Alkmaar. Mijn interesse voor ICT en onderwijs is in de jaren op de Pabo ontstaan.
ICT heeft de toekomst, daar ben ik van overtuigd. Met deze blog probeer ik de ontwikkelingen op ICT gebied voor mijzelf bij te houden. Bloggen werkt rustgevend, het zet mijn gedachten weer op een rij.
Momenteel werk ik in Singapore op de Hollandse School Limited. Een ontzettend insiperende omgeving, ook vanwege de hoeveelheid aan internationale scholen die ik kan bezoeken.

woensdag 16 november 2011

Ipads op de Willibrord The Score

Na lang beraad in het CvB en wat gesteggel over enkele posten binnen de begroting hebben we een officieel 'ja' gekregen op ons plan. In het kort; we krijgen middelen om een draadloos netwerk aan te leggen die degelijk genoeg is om probleemloos met zo'n 80 apparaten tegelijk online te kunnen werken. Direct na dit goede nieuws hebben we E-works de opdracht gegeven tot de aanleg van het draadloos netwerk. Dit netwerk zal bestaan uit 5 accesspoints, een controller en randapparatuur. Tevens krijgen we 4000 euro 'speelgeld' waarmee we zaken die we niet berekent hebben (ik zou niet weten wat ik over het hoofd heb kunnen zien, gezien de intensieve voorbereiding) alsnog kunnen bekostigen. Naast de aanleg van het netwerk hebben we tevens 18 Ipads aangeschaft, tenminste, dat is het plan. Om zeker van onze zaak te zijn zullen we een aantal maanden met 16 Ipads en met 16 androids (ik hoop de Asus transformer) werken. Na deze testfase hebben we een goed beeld van welk apparaat het best bij onze school past. Ik heb al enkele aanvragen ontvangen van collega's binnen en buiten de stichting die graag een keer komen kijken. Iedereen is uiteraard van harte welkom! Met veel enthousiasme ben ik bereid om de volgende stap in dit proces te zetten, namelijk de uitvoering van het reeds goedgekeurde plan. In deze financieel barre tijden vind ik het toch best knap dat we dit voor elkaar gekregen hebben. Een totaalbedrag van ongeveer 15.000 euro is voor een school van onze grootte een flink bedrag. Nu is de tijd om te laten zien dat het een goede keuze is geweest ons deze pilot te laten doen. Niet alles zal rozengeur en maneschijn zijn, we zullen echt tegen muren oplopen, maar daar ben je ook wel een pilot voor. Een blauwdruk die andere scholen kunnen overnemen en aan kunnen passen aan hun context, dus wie wil profiteren, profiteer! wordt vervolgd

1 opmerking:

 1. Dag Wytze,

  Goed Blog en nuttig om te lezen.Mee doorgaan aub. Ik ben bezig een 'bring your own device-pilot'op één van mijn scholen uit te zetten. Onze draadloze infrastructuur is er al en we kunnen in de komende maanden ongeveer 8000 besteden aan pads, of netbooks of.. chrome-books. Ken je die ook, wat vind je ervan?
  Ik houd me aanbevolen als je handige suggesties hebt of waarschuwingen voor valkuilen

  Vriendelijke groet,

  Riemer Kramer
  meerscholen-directeur
  Stichting ROOS

  BeantwoordenVerwijderen